طرز تهیه کال کباب غذای لذیذ شمالی
کال کبابی یکی از غذاهای اصیل گیلانیست که مواد آن شامل سیر و بادمجان میباشد. و الان بهترین فصل اناره و درست کردن کال کبابی حسابی لذت بخش است. با ما همراه در سایت طرز تهیه کال کباب غذای لذیذ شمالی باشید.
کال کبابی گیلانی گاهاََ با غذای مازندرانی نازخاتون به اشتباه گرفته میشود و چندان هم فرقی ندارند، در نازخاتون گردو نمیریزند ولی در عوض به آن آبغوره اضافه میکنند. دستور این تهیه برای ۶ نفر میباشد و مدت زمان پخت این غذا نیم ساعت میباشد.
گیلانیها این غذا رو به عنوان چاشنی و پیش غذا استفاده میکنند و در کنار غذاهایی که مرغ و ماهی در ترکیبشان استفاده شده است و یا واویشکا و یا انواع خورشت هم سرو میکنند.
طرز تهیه کال کباب غذای لذیذ شمالی
مواد مورد نیاز:
- بادمجون: یک کیلو
- رب انار ترش یا آب انار ترش: یک فنجون
- سبزی خالواش و چوچاق یا نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
- گردو آسیاب شده: ۲۰۰ گرم
- سیر: چهار حبه رنده شده (بسته به ذائقه خود کم کنید)
- نمک: یک قاشق چایخوری
- گلپر: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کال کباب
شیوه قدیمی ذزست کردن این غذا به این صورت بوده است که گیلانیها ظرفی داشتند به نام نمکیار و مواد غذای کال کباب شامل، سیر، سبزی، مغز گردو، دانههای انار، گوجه سبز را در درون نمکیار ریخته و با سنگ گرد یا بیضی شکل شروع میکردن به ساییدن مواد. (نمکیار کاسهای با عمق زیاد که از جنس گل بود و نامهای دیگرش نمیار و نمکار است.)
حالا شما که نمکیار ندارید در ابتدا بادجونهای شسته رو با پوست کباب کنید و پس از کباب شدن پوست بادمجونها رو کنده و سپس با گوشتکوب بکوبید تا له شوند، سپس مواد دیگر را به غیر از رب انار یا آب انار به آن اضافه کرده و مجدد بکوبید و در مرحله آخر رب انار را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.
به همین سادگی. نوش جان
نکات مهم در آشپزی کال کباب
- بعد از تهیه کال کباب روی آن تفلون کشیده و چند ساعت در یخچال نگهداری کنید. (کال کباب را سرد سرو میکنند)
- طبیعی است که به جای استفاده از آب انار از رب انار استفاده میکنید تیرهتر میشود اما طعم لذیذش همچنان هست.
- برای اینکه بادمجونها زودتر کباب شوند با یک چاقو طول بادمجون رو شکافت دهید.
- به جای استفاده از خالواش و چوچاق میتوانید در کنار نعناع خشک، سبزی گشنیز را هم اضافه کنید.
شما آشپزی گرامی در ادامه طرز تهیه کال کباب میتوانید دیگر غذاهای شمالی نظیر باقلاقاتوق، سیر قلیه و یا لینک آشپزی را دنبال کرده تا به تمام صفحات آشپزی سایت ویبره دسترسی داشته باشید. منتظر نظرات و انتقادات شما عزیزان هستیم…
نظرات کاربران